28 Nisan 2008 Pazartesi

Osman Sakallıoğlu - İhsan Bayülken


Basketbol sunmasını bir türlü sevemediğim ikili, hatta Ntv tarafından sanki zorla bu spora yamanmaya çalışılıyorlarmış gibi geliyor zaman zaman.. (İhsan Bayülken'in oyunculuğunu hatırlarım, bu cümle daha çok Osman için)

Murat Kosova'nın çok seçici maç anlattığı Ntv ailesinde Tbl maçlarını sunmak için geçiyorlar mikrofonun başına.. Ayrıca Son Periyot isimli bir basketbol programı yapıyorlar pazartesi akşamı Ntvspor'da.. İhsan Bayülken'in yorumculuk konusunda atması gereken çok adım var, daha olayın başında ve özellikle Beşiktaş maçlarında resmen taraftar gibi oluyor.. Bir de maç anlatırken normal izleyicinin dikkatini çekmeyen olayları aktarması gerekiyor, yani 9 sayı geride olan bir takım için yaptığı "üst üste 10 sayı atarlarsa öne geçerler, ritmi de bulurlar" yorumu pek mantıklı değil.. Ayrıca arada inanılmaz kelimeler de fırlıyor ağzından. "Kendine özgüveni olan bir oyuncu" ile epey bir güldürmüştü..

Osman Sakallıoğlu da bu spor için yaratılmamış adamlardan, sesindeki o heyecan sanki başka sporlara ait.. Basketbol anlatırken çok yapay duruyor, ama izleye izleye sevecek sanırım bu sporu.. En fazla Ender Bilgin olabilir yine de..

Murat Kosova'nın daha çok maç anlatmasını istiyorum ama alttan da spiker yetiştirmeli kanallar, özellikle Ntvspor kanalının yayına başlaması bu konuda yardımcı olacaktır..

Not: Bir de Nba Tv'de özetleri sunan arkadaş var "Dirk Nowitzki ve mükemmel bir turnike" diye diye maç anlatıyor, onun adı sanı nedir bilmiyorum, bilen varsa bu mükemmeliyetçi arkadaşın adını yorum butonu aşağıda.. (Spikerler ve ikililer hakkında daha çok yazı yazmalı)

Hiç yorum yok: