25 Nisan 2008 Cuma

Nba'deki Yabancı Oyuncular


Şimdi Playoff zamanı olunca Nba.com'un sağ alt köşesinde "international players in nba playoffs" diye bir link görüyoruz.. Gerçi içeriğe baktığımızda playoff oynamayan oyuncuları da eklemişler yoksa Memphis'li Navarro'nun ne işi var? ancak dikkatimi çeken bu oyuncuların takımları için değerleri.. Hidayet ve Mehmet gibi oyunculardan başlayarak Tony Parker, Ginobili, Pau Gasol, Nowitzki, Calderon gibi oyunculara gidiyorum ve aslında bu sezon sadece iki yabancı all-star seçilmesinin Amerikan basketbolunu koruma çabasından kaynaklandığını görebiliyorum.. Özellikle Gino ve Hedo'nun All-Star seçilmemesi sizce de komik değil miydi? Gasol yılın çaylağı ödülünü alan ilk Avrupa'lıydı, Kukoc yıllarca Altıncı adam ödülünü aldı, bu sene de Ginobili Arjantin'e gönderdi ödülü, Nowitzki ligin en değerli oyuncusu oldu.. Basketbol Abd dışında daha hızlı gelişiyor ve gelişime adapte olamayan Abd sadece diğer liglerin kaliteli oyuncularını içine katmaktan başka bir şey yapmıyor.. Şimdi bir 12 kişi seçeceğim, yabancılar karması olarak, siz de yorumlarla kendi listenizi yapın..

Pg- Tony Parker
Sg- Manu Ginobili
Sg- Hidayet Türkoğlu
Pf- Dirk Nowitzki
C- Pau Gasol

Pg-Jose Calderon
Sg- Peja Stojakovic
Sf- Andrei Kirilenko
Pf - Mehmet Okur
C- Yao Ming

R1- Boris Diaw
R2- Luis Scola

Kanada'lı ve Virgin Island'lı oyuncuları dahil bile etmedim, ama yine de çok kişi açıkta kaldı, her daim takımımda olabilecek Nocioni gibi bir adam, oyununu sevdiğim Oberto kadroma giremediler.. Bunun dışında alışma süresi geçince canavarlaşacak Navarro var, yakında gelecek Danilo, Rubio ve Rudy Fernandez gibi adamlar var.. Bakalım yıllar ne gösterecek ama Avrupa'dan Nba'e yakın, daha uzun süren bir lig bekliyorum, oyuncu ücretleri de Nba ile mücadele edebilirse geri dönüşler bile olabilir.. (Hayaller)

4 yorum:

erenbatum dedi ki...

bence turıaf unutulmamalı

keymark9 dedi ki...

madem bir takım kuruyoruz o zaman saf bir oyun kurucusu olması lazım. benim takımım şu şekilde olurdu heralde

jose calderon (bu adama bayılıyorum)
manu ginobili
hidayet türkoğlu
pau gasol
yao ming

eğer sırf avrupalı bir kadro kuracaksam

jose calderon
hidayet türkoğlu
boris diaw
dirk nowitzki
pau gasol

derim

keymark9 dedi ki...

ilham geldi yazdım yine :)
http://valandilamandil.blogspot.com/2008/04/nba-ve-yabanclar.html

Furkan dedi ki...

diaw yerine luol deng'i tercih ederdim bir de parker'ı o listeden çıkarmak için alternatif arayışlarındayım kendisini hiç sevmem.