2 Mayıs 2008 Cuma

Değeri Abartılan Oyuncular


Başlıkta "Overrated" oyuncular dememek için epey uğraştım, yarı ingilizce yarı Türkçe garip bir şey olmasın istedim ama artık dilimize girdiler ve sürekli kullanılıyorlar.. Neyse Washington -Cleveland serisini izlerken her maçta en az beş kez "LebRon is Overrated" cümlesini duydum ve aklıma geldi, kim bu adamlar, gerçekten değerinin üzerinde piyasası olanlar, aklıma gelenlerle devam edeyim sonra da siz yorumlarla ek yaparsınız;

Carmelo Anthony;

Benim aklıma gelen ilk adamdır. Basktığınızda LeBron ile liselerin tozunu atmış, sonra lige geldiğinde de Nba tarafından yeni bir rekabetin ortasına atılmaya çalışılmış bir oyuncu. Skor yapıyor ve yaptığı en iyi şey de bu.. Savunması neredeyse hiç yok, düşük yüzdelerle oynuyor ve en nefret ettiğim şeyi yapıyor, "sorumsuz" basketbol oynuyor.. Bu adamın oynadığı gibi oynasalar 30 üzeri sayı ortalaması tutturabilecek çok oyuncu var, hatta Kobe oynasa 50+ bile oynayabilir.. Belki Denver'ın yapısından, belki de bu adamın "yavşak" oyun tarzından ama fazla abartılıyor gibi..

Richard Hamilton:

Yüzüne gözüne taktığı çıkmak tükenmek bilmeyen maskesinin yanında orta mesafe jump shot'ı ve Latrell Sprewell çakması oyun tarzıyla süründürücü.. Sadece Detroit gibi dişlileri işleyen bir takımda başarılı olabilir, çünkü eksiklerinizi kapatacak oyuncular bolca vardır. Hamilton yıllardır saklanıyor Detroit'te, büyük bir oyuncu değil, kariyeri bittiğinde unutulacak..

Serkan Erdoğan;

Harun Erdenay'dan sonra lige gelen en önemli skorer gibi davranıyorlar kendisine, hatta milli takımın olmazsa olmazlarından diyorlar ama anlamıyorum.. Bazen inanılmaz maçlar çıkartsa da bu adamın kariyeri orta hall, bir TBL oyuncusuyla aynıydı, doping yüzünden iki sene ceza aldı ve o aralarda antrenmanları sürdürerek formda kaldı ve şut antrenmanlarını oldukça sıklaştırdı.. Döndüğünde eskisine oranla çok daha iyi şut atan bir Serkan gördük ama adamın maksimum faydayla oynadığı bir sezon bile yok, kariyeri ya cezalar ya da sakatlıklarla sürüp gidiyor.. Savunması da oldukça zayıf ve set olmazsa kendi şutunu yaratmakta zorlanıyor..

Ben Wallace;

Aslında Wallace'ı severdim ama değiştirdiği takımlar sonrasında elde edemediği başarılar ve Detroit içinde yıldız gibi oynaması fikirlerimi değiştirdi. Ayrıca son dönemde basketbola bakışımdaki değişiklik de onu buraya almama neden oldu diyebilirim. Wallace nerden bakarsanız bakın oyunun sadece tek bir yönünü oynayan bir oyuncu, hücumda kariyeri boyunca hiç var olamadı.. Bu da maalesef ki yeteneksizlikten çok onun tembelliği ve takımdaki skorerlere dayanmasından kaynaklanıyor.. Basketbol kariyeri boyunca hiçbir pivot harekettini öğrenmemiş bir oyuncudan bahsediyoruz! Bazen savunmada mükemmel olmak için hücumdan vazgeçmek gerekir diyorsanız görüşünüzü desteklemiyorum, bu oyun iki yöne de bakıyor ve Wallace bir tarafında hep eksik..

Allan Houston;

Hala oynuyor mu bilmiyorum ama sadece şut atan bu New York Knicks oyuncusu tüm zamanlarda en sevmediğim oyunculardandır.. New York öyle bir para vermiştir ki kendisine hala tüm sülalesi doyuyordur sanırım.. Eline gelen topu anında elinden çıkartmak dışında hiçbir hareketi olmayan, sağ turnikeyi bile doğru düzgün çembere yollayamayan bir adam.. Stop Jump Shot adamı, oyunu şut yarışması sananlardan..

Benim benim gözümde değeri abartılan oyuncuları ekledim, katılabilir ya da katılmayabilirsiniz ama sizin için de overrated oyuncular vardır, eklemekten çekinmeyin, yorum butonu aşağıda..

4 yorum:

keymark9 dedi ki...

o listenin içine türkiye den el amin, nba den ise durant, boozer ve t-mac derim. evet hepsi belli yetenekte oyuncular, iyi işler de yaptılar ama bana göre fazla abartılıyorlar.

farawaysoclose dedi ki...

ender aslan'ı da bu listeye eklemeli mutlaka. gerçi ona özel postta uzun uzun analiz etmişsiniz :)

efecantekin dedi ki...

büyük deprem sonrası izmir'de yapılan dörtlü turnuva süresince serkan erdoğan'ın kardeşiyle beraberdik..

o zamanlar kimsenin tanımadığı serkan'ın, çok başarılı olacağını söylemiştri.biz de sıradan bir lig oyuncusunun "efsane" olamaycağını düşündüğümüz için gülmüştük haliyle..

sonra geldiği yerler bence inanılmaz.yeteneği konusunda yorum yapmak istemiyorum ama muhteşem bir kariyeri var..

HaaN dedi ki...

türkiyeden kerem tunçeri'yi tek geçerim...

nba den ise vince carter..

birde tipinden , stilinden midir yoksa ispanyol oluşundan mıdır nedir bilmiyorum ama alex mumbru denen adama uyuz oluyorum hatta şöyle 15 kişi falan birleşip kafa göz dalsak yine hırsımı alamam o derece yani.