23 Temmuz 2008 Çarşamba

Efes Pilsen 2008/2009


Ergin Ataman ve Ufuk Sarıca ikilisini takımın başına geçirerek geçtiğimiz senenin ortasındaki yönetim yanlışlarına bir set çeken ve temiz bir başlangıç yapmak isteyen Efes Pilsen şu ana kadar TBL'in transferde en hızlı takımı. Transferleri tam olarak kapatmadılar, bir ya da iki uzun ekleyecekler ve Drobnijak Türk statüsüne geçebilirse onu da kadrolarına katacaklar. Ancak ben şimdiye kadar netleşen kadroyu yazayım, ekleme olursa da güncellerim.. 

Charles Smith F 1.93 
Milos Vujanic G 1.90 
Sinan Guler G 1.92 
Mustafa Abi F 1.97 
Kerem Gonlum F 2.08 
Bora Hun Pacun F 2.10 
Baris Hersek F 2.07 
Preston Shumpert F 2.04
Ender Arslan G 1.88 
Engin Emre Bayav C 2.11 
Cenk Akyol F 2.00 
Bootsy Thornton G 1.95 
Engin Atsur G 1.92 
Kaya Peker C 2.08 
Michalis Kakiouzis F 2.07
Mario Kasun C 2.10
Ergin Ataman (Head Coach)

Real Madrid'den ayrılan Charles Smith takıma döndü, bir önceki dönemde çok başarılı olamasa da önemli bir skorer ve tecrübeli bir oyuncu. Ergin Ataman Beşiktaş'taki öğrencileri Kaya Peker ve Sinan Güler'i aldı.. İkisi de önemli açıkları kapattılar, özellikle Sinan'ın savunma katkısı takım için son derece önemli, Kaya'nın da alınabilecek en iyi Türk uzunlardan olduğunu düşünüyorum.. Thornton Siena'dan geldi, savunması için iyi diyorlar ancak çok fazla izlemedim kendisini.. Vujanic ve Engin çok iyi bir guard ikilisi olacaklar ve sanırım Ender Arslan'ı bu sene çok daha az izleme şansı bulacağız! Mustafa Abi ve Kerem Gönlüm takımda dururken sanırım Barış Hersek, Bora Hun Pacun gibi oyuncular da Darüşşafaka yolunu tutacaklar.. Emre Bayav'a hiç şans verilmediği için uzun oyuncu şart, bu pozisyonda almaya çalıştıkları Mario Kasun son derece faydalı olur.. Ayrıca kısa forvet pozisyonunda da bariz bir eksiklik gözüküyor, Shumpert olayı ne oldu bilmiyorum ama onu da kadrolarına katarlarsa önemli bir eksik kapanır.. Drobnijak işini halledip, Kasun-Shumpert'i bitirirlerse özlediğimiz Efes Pilsen geri dönecektir..

2 yorum:

Cenky dedi ki...

Drobi, Kasun, Shumpert de gelirse kadro oluyor 16. Bu sayı oldukça lüks. Tahminim Ender yine gidici bu sezon. Sürpriz isimler de dolaşıyor piyasada, Kasun ihtimalinin azaldığı söyleniyor, bakalım kimler gelecek.

Julien Dekosta dedi ki...

kasunda geldi shumpert da, bombabomba.com