29 Kasım 2008 Cumartesi

Eyüpspor:66 Trabzonspor:76


Biraz önce maçtan çıktım sıcağı sıcağına bir maç yazısı yazmak istiyorum. Öncelikle ikinci lig maçlarındaki sıcak atmosfer gerçekten maç izlemeyi zevkli kılıyor. Tribünde otururken bir kişi gelip bak şu topu elinde tutan Trabzonlu oyuncu benim yeğenim diyebiliyor. Onunla bir Trabzon değerlendirmesi yaptıktan sonra Eyüp altyapısından bir oyuncu ile de Eyüp değerlendirmesi yaparak maçı geçiriyoruz.
Takımlara bakacak olursak geçen sezonun Alpellası olan Trabzon mutlak favoriydi ve rakibinden hem kadro hem de (deplasmanda olmasına rağmen) taraftar desteği olarak öndeydi. Fakat karşısında beklediklerinden daha dirençli bir Eyüp buldular ve oyunu kontrol edene kadar çok zorlandılar. Üçüncü periyottaki iyi oyunları maçı kazanmalarına neden oldu. İki takımda da görülen en önemli eksik pota altından sırtı dönük oyun oynamamalarıydı. Genellikle şut ve potaya yüzü dönük giderek sayı bulmaya çalışıyorlardı. Bu biraz oyunu kısır duruma sokabiliyor.
Eyüpspor'a bakacak olursak geçen sene izlediğim maçlarına göre daha dirençli gözüktüler fakat geçen sezon daha başarılıydılar. Takımın yaş ortalamasını bilmiyorum ama genç bir takım gibi duruyorlar ve bu sezon Türk guardla oynuyorlar. Takımda en beğendiğim oyunculardan biri de bu guard oldu. Takıma tecrübeli Zaza Enden’i almışlar fakat Zaza bu takıma yarar değil zarar getirir gibi duruyor. Herkes ısınma hareketleri yaparken o sadece üçlük denemesi yapıyor, üçe üç hücumu 1,5 metre uzaktan atılan bir üçlükle bitirmeye çalışıyor, kısacası kendini hücumda iki numara zannediyor. Bir kere bile pota altında top almaya çalışmadı gereksiz perdelerden başka maçta hiç bir şey yapmadı. Bir an önce onun yerine daha adam akıllı biri alınırsa iyi olabilir.
Kısacası güzel bir maç oldu. Umarım seneye Trabzon’u birinci ligde görürüz. Gerçekten birinci ligin öyle bir deplasmana ihtiyacı olacak. Eyüp’ün daha birinci lig için beklemesi gerekiyor çünkü daha kaldırabilecek durumda değiller.
Not: maçla ilgili resim bulamadım eğer bulursam eklerim.

Hiç yorum yok: