4 Haziran 2009 Perşembe

BBL Final Serisi #3


Final serisinin başlamasına artık saatler kaldı. İki takım da iddialı demeçler verdiler. Solomon gelmeden önce Efes Pilsen'in bu seriyi çok rahat alacağını biliyordum fakat Solomon'un gelişi ile acaba Fener yine aynı üstünlüğü sağlar mı endişesine kapıldım. Final serilerinin favorileri olur mu bilmiyorum ama Efes Pilsen'in Kerem Tunçeri geldikten sonra oynadığı düzenli basketbol ve Fener'e oranla daha yüksek olmasını beklediğim kazanma hırsı ile bu seride biraz daha ağır basıyor olacaktır. Gerçi Fener'in de Ayhan Şahenk'te olmasa bile İpekçi'deki maçlardaki taraftar desteği ekstrası olacak.

Serini kilit eşleşmesi Tabi ki Solomon-Kerem eşleşmesi olacak. Daha önce Efes Fener'e finalde kaybederken hep oyun kurucu mevkinde sorun yaşamıştı. Solomon'un rakip guarda yaptığı baskı ve bu baskıda kitlenen Amerikalı 1 numaraları yüzünden Hücumda her zaman sorun yaşıyordu. Fakat oynamak yerine oynatmayı seven ve geldiğinden beri Efes'i hücumda topu iyi paylaşan ve herkesin sayı üretebildiği bir takıma çeviren Kerem Tunçeri'nin bu durumu değiştireceğini düşünüyorum.

Savunmalarda ise iki takımda istediği zaman çok sertleşebiliyor. Fener'de Ömer Onan ve Efes'de Sinan rakip oyunculara yaptığı baskılarla ekstra katkı verebiliyor. Burada ki eşleşmeler'de serinin kaderinde etkili olacaktır. Genel anlamda düşük sayılarda maçlar geçecektir, özellikle ilk maç çok önemli olduğundan burada ki sertlik üst düzeyde olacaktır.

Hiç yorum yok: