5 Haziran 2009 Cuma

Nba Finals 2009 #2


L.A Lakers: 100 Orlando Magic:75


İlk başta belirtelim ki ne Lakers Cleveland'a benzer ne de Kobe Lebraam'a. Eğer Kobe 40 sayı atıyorsa o maçı kazanmak pek mümkün değildir.


Lakers bugün yaptığı savunmayla ne Dwight'ın havaya girmesine izin verdi ne de Orlando'nun kolaylıkla üçlük atmasına , bulduğu fırsatlarda da Orlando şutları sokamayınca ortaya böyle bir sonuç çıktı. Bugün yapılan en büyük hatalardan biri Jameer Nelson'ın oynamasıdır. Buraya kadar geldikten sonra finalide aynı kadroyla oynamalılardı. Orlando adına bugün salondaki en iyi oyuncu Marcin Gortat'dı. Bynum ve Gasol'un arkasında iyi durabileceğini gösterdi.


Kobe Braynt için diyecek pek bir şey yok, bu şampiyonluğu o kadar istiyor ki kaybedeceğini zannetmiyorum. Maçta önüne gelen herkesi devirdi. Van Gundy şu andan itibaren 2. maçta neler yapması gerektiğini düşünüyordur herhalde. Onu durdursa bile hücum için de yeni bir şeyler üretmesi gerekecek, Cleveland serisindeki taktikler pek işe yaramadı. Özellikle Lewis ve Hidayet'in toplamda Kobe'ye yaklaşamaması en büyük göstergesi. Hidayet'in sadece 2 asist yapması da hücumun ne kadar işlemediğini gösteriyor. Lakers rakibi iyi analiz etmiş ve buna göre çok da iyi savunma yaptılar.

Serinin ikinci maçı çok önemli Orlando kaybederse iş biter, kazanırsa seri uzar fakat Kobe'nin kaybetmesi zor görünüyor.

Hiç yorum yok: