5 Haziran 2009 Cuma

BBL Final Serisi #4


Efes Pilsen:60 Fenerbahçe Ülker:68
Öncelikle seyirci konusunda pek korkulan olmadı, maçı izlemeye gelen iyi bir seyirci vardı. Efes'in seyirci kotası ve bilet fiyatları yüzünden maç boş tribün önünde oynanacak diye düşünüler pek haklı çıkmadı. En Azından Efes kendi sahasında deplasman gibi hissetmedi.

Maç tam anlamıyla beklediğim gibi başladı. İki takım da şampiyonluğu çok istediğinden kıran kırana bir oyun vardı ama iki takımın da bu kadar fazla top kaybetmesini beklemiyordum. Amatör maçlarda bile bu kadar basit hatalar yapılmıyordur. Salonda sert savunma yapmaya istekli iki takım varken hakemler de bir o kadar faul çalmaya istekli olunca maçın kaderini serbest atışlar belirledi. Faul çizgisinden 8 tane fazla isabet bulan Fenerbahçe maçı kazandı. Ergin Ataman maç sonrası hakemlere konuşmuş fakat biraz özeleştiri yapsa daha iyi olacak, hakemler basit fauller çalmış olsa da iki takıma da dengeliydiler.

Efes Pilsen de Fenerbahçe de maça sert savunma ve hücumda pota altını kullanarak başlamaya çalıştı. Fakat savunmaların sertlikleri ilerleyen dakikalarda takımları isabetsiz dış şutlara yöneltti. Fakat Fenerbahçe'de Ömer Onan maçta yüzdeli atarak diğer oyunculardan sıyrıldı ve Fenerbahçe'nin maçı kazanmasındaki en büyük etken oldu. Ömer Onan'ın bu Efes maçlarındaki hırsına hayran kalıyorum. Yine bir maç kazandırdı hem savunmasıyla hem de şutlarıyla. Efes Pilsen maçın son periyotunda özellikle bir panik havasındaydı. Ergin Ataman buna engel olamadı, Ender yerine Kerem'i bu periyotta daha fazla kullanarak belki daha organize hücumlar yapmayı başarabilirdi. Maçta Ender'in "0" asistle oynaması oyunu organize etmekte problemi olduğunu gösteriyor.

Final serisinin bu sefer zevkli geçeceği ilk maçtan belli oldu. Özellikle iki takımın yaptığı top kayıpları yüzünden amatör maçlara benzettik biraz ama yine de basketbolun en sevdiğim yönü olan mücadele tavan yapmış durumda bu sebeple benim için çok güzel maçlar bunlar. Mücadelenin yanına kalite de önümüzdeki maçlarda kendini gösterecektir, Fenerbahçe İpekçi'de Efes seyircisine ne kadar yer ayıracak bilmiyorum ama Abdi İpekçi'deki maçlarda tribünde olacağım kesin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ergin Ataman bunu hep yapar zaten..İnsanlar yenildiği zaman illa bir kulp bulurlar.

Adsız dedi ki...

Hoca, blogrollda benim blogun url'sini http://feeds.feedburner.com/Mixbasket olarak değiştirirsen sevinirim.. Ufak bir sorun oldu da :)