7 Haziran 2009 Pazar

BBL Final Serisi #5

Efes Pilsen:67 Fenerbahçe Ülker:70

Maç hakkında çok bir şey konuşmaya gerek yok. Zaten Mrsic o üçlüğü attıktan sonra epey sessiz kaldım. Sessizliği Ergin Ataman’a da tavsiye ederim. Ne de olsa maçın kaybedilmesindeki en büyük etken kendisi. Şans eseri kaybettiklerini söylemiş fakat maçın son dakikasını tekrar izlerse şans mı yoksa beceriksizlik mi olduğunu daha iyi anlayacaktır. Efes gibi bir takım , en kritik hücumunda iki kere yarı sahadan top çıkaramıyorsa bunu şansızlığa bağlamamak lazım. Genelde yapmadığım bir şeydir ama Tanjevic’i de tebrik etmek lazım.

Efes Pilsen seyirci baskısı olmadan oynadığı iki maçı da kaybetti. Serinin çevirilmesi çok kolay gözükmüyor. En azından Efes Pilsen’in yeni bir hamleye ihtiyacı var. Vujanic eğer sakat değilse bu maçlarda oynamalı. Rahatlıkla Charles Smith’in yerine denenebilir çünkü felaket bir seri geçiriyor, toparlanana kadar şampiyonluk elden gidecek. Savunmada çok fazla aksayan bir yön yok ama hücum için yeni bir şeyler üretmek zorundalar.

Fenerbahçe taraftar desteğini arkasına aldı mı daha da iyi oynayan bir takım. Bu sebeple sadece şampiyonluğu kazandık havasına girmemeleri onlar için yeterli olacaktır. Karşılarındakilerin Efes Pilsen olduğunu unutmadıkları sürece bu seriyi kaybetmeleri zor gözüküyor. Ama eğer erken havaya girmişlerse o zaman işler değişebilir. Burada da Tanjevic’e sadece motivasyonu sağlama işi düşüyor.

Abdi İpekçi’de oynanacak 3. Maçta tribünde olucam. Oyunculardan isteğim ilk iki maçta gösterdikleri mücadeleyi bu maçta da göstermeleri olacak. Fakat bu sefer kazanan Efes olursa çok daha güzel olur.



3 yorum:

hayalmeyal dedi ki...

Yan taraftaki "kim şampiyon olur?" anketinde oyumu Efes Pilsen'e vermiştim. Ama ikinci maçtaki, son dakikalardaki, oyununu gördükten sonra artık Efes'in şampiyonluğa çok uzak olduğunu düşünüyorum. Efes Pilsen gibi bir takımın yapacağı hatalar mı onlar. Tanıdığım, bildiğim, sevdiğim Efes, Ergin Ataman ile başka bir takıma dönüşüyor.

Adsız dedi ki...

hoca benim blogrolu www.mixbasket.blogspot.com olarak değiştir ya. deli olacağım.

Furkan dedi ki...

bloğun üzerindeki yazıya Tanjevic ve Turgay Demirel'in yanına Ergin Ataman'ı da eklesek iyi olacak gibi.