19 Eylül 2009 Cumartesi

Bu Kez Olmadı Tanjevic



Milli takımımız turnuva boyunca çok mücadele etti, fakat özellikle son iki maçta kazanabilecekken maçı koparmayı başaramadı. Her maçı son saniyeye bırakırsanız, bazı zamanlar şansınız dönmeyebilir. Takımı tebrik etmemiz gerekiyor şu ana kadar sahada elinden gelenleri yaptıkları için, fakat kazanabilecekleri maçları kaybettiklerini de söylememiz lazım.

Tanjevic'in özellikle turnuva başından beri iyi performans sergilediğini söylemiştik. Şu ana kadar küçük hatalar yapmıştı, fakat bu maç onun da turnuvadaki en kötü maçı oldu. Uzatma dakikalarında döndüğü beş kısaya pek anlam veremedim, bir de Türkiye'nin kazandığı tüm maçlarda son dakikalarda Ömer Aşık oyunda oluyor ve iyi katkı veriyordu, bu maçta niye bu kadar oynatmaktan korktu onu da anlamadım. Serbest atışları turnuva boyunca kaçırdı, ama onun olması hücumlarımızı daha dengeli kılıyordu. Son olarak savunmayı yönetmekte bu kadar başarılı olan bir antrenörün hücumları yönetmekte de bir o kadar kötü olması ilginç. Umarım 2010 Dünya Şampiyonası'na kadar takıma kritik hücumlarda ne yapması gerektiğini anlatabilir. Eğer hücum seti yazmakta başarılı değilse tecrübeli bir türk antrenörden yardım alsın bir yıl içinde.

Spanoulis çok korktuğum bir oyuncuydu. Korktuğum kadar da varmış. Bu adamın eli hiç titremiyor, Fransa maçında ve bu maçta son dakikalarda attığı şutların hiç birini kaçırmadı. Bizim de böyle bir oyuncuya ihtiyacımız olduğu kesin. Nba'de bu özelliği ile ünlenmiş Bay Dördüncü Çeyrek'imiz burada pek bu özelliklerini gösteremedi. Sakatlığı sebebiyle bu kadar hata yaptığını düşünmek istiyorum.

Turnuvada iki maç daha yapacağız, fakat bu maçlarda takımdan ekstra bir şey beklemek hata olur. Dün uzatmaya giden maçın ardından 12 saat geçmeden bugün Fransa ile oynayacağız. Zaten artık bir amacı kalmayan Milli Takım'ın bu maçta yorgunluk harici bir de motivasyon sıkıntısı yaşayacağı kesin. Fransa Dünya Şampiyonası'na gitmek için bu maçı kesinlikle kazanmak isteyecektir.

Son olarak bir kez daha Milli Takım'ı mücadelesi için tebrik etmek istiyorum, fakat belirtmem lazım ki, bir daha madalya şansımızın bu kadar yüksek olduğu başka bir turnuva geleceğini zannetmiyorum. Takımların güçlerinin bu kadar dengeli olduğu bir turnuvaya rastlamak zor olur. Turnuvada olmayan yıldızları saysak ne demek istediğimizi herkes anlayacaktır. Takımı mücadelesi için tebrik etsek de bu turnuvada 5. olmak bile başarı sayılamaz.

1 yorum:

hayalmeyal dedi ki...

tanjeviç hakkında tam olumlu şeyler düşünmeye başlamışken aslında değişmediğini son maçla bize göstermiş oldu sanırım. maçların son saniyelere kaldığı/kalabileceği bir turnavada nasıl olur da son top için bir setimiz olmaz. sanırım ender'in üzerine yıktı tanjeviç bu sorumluluğu, ender atarsa uzatmaya gidiyor, atamaz ya da attıramazsa da yeniliyoruz.
hidayet de geri getirdiği maçları kendine aşırı güveni yüzünden götürebiliyormuş da.
ayrıca ömer aşık üzerinde de öyle büyük bir stres yaratıldı ki artık atabileceği varsa da atamıyor serbest atışları.
bütün takıma teşekkürler yine de, ama tabi keşke kendimizi tüm maçları kazanmak için paralamayıp biraz daha dinç olabilseydik, yenileceksek de böyle yorgun, bitkin bir görünüm çizerek yenilmeseydik.