8 Eylül 2009 Salı

Türkiye:84 Litvanya:76

12 dev adam dün Litvanya karşısında belki de öncesinde hiç inanmadığımız galibiyeti alarak herkesi çok mutlu etti.

Maç öncesi hepimizin ortak korkuları vardı. İlk başta da her zaman ki gibi Tanjevic geliyordu. Fakat korktuğumuz gibi olmadı, Tanjevic doğru bir beşle çıktı, küçük hatalar yapsa da maçı kazanmamızda önemli bir faktör oldu. İstikrarsızlığı ile ün salmış oyun kurucularımız çok iyi maç çıkardı, özellikle Ender Arslan son zamanlardaki en iyi oyununu oynadı. Pota altında ise sürpriz oyuncu Oğuz Savaş'tı. Üçlük atma alışkanlığından vazgeçerek, doğru yerlerde top istedi ve en önemlisi savunmada özellikle ikinci yarı çok iyi işler yaptı.
Ömer Onan'ın sakatlığında Sinan Güler ve Bekir'in ekstra katkıları, Ersan İlyasova ve Hidayet Türkoğlu'nun liderliklerinin gereğini yerine getirmeleri, Ömer Aşık'ın son periyotta pota altını karartması, Kerem Tunçeri'nin gerektiği zaman oyunu iyi yönlendirmesi maçı kazanmamızdaki diğer önemli etkenlerdi. Bir tek Semih Erden kötü günündeydi, fakat turnuva daha yeni başladı, ilerleyen günlerde o da kendine gelecektir.

Şimdi biz diğer iki maçta da galibiyet bekliyoruz. Özellikle milli takımın iyi başladığı turnuvaları iyi götürdüğünü ve hiç rakip ayırmadan hep aynı ciddiyetle oynadığını biliyoruz. Ömer Onan ve Engin Atsür'ün sakatlığına rağmen Bulgaristan'ı da yeneceğimize inanıyorum. Onlar da döndüklerinde Polonya önünde ikide iki ile daha rahat olacağımızı umuyorum.

Hiç yorum yok: