9 Eylül 2009 Çarşamba

Türkiye:94 Bulgaristan:66

Kâğıt üzerinde olması gereken sonuç buydu, fakat biz Milli Takım'ın bu kadar rahat kazanmasını bekliyor muyduk? Hayır. Milli Takım son sekiz resmi maçını kazanmış olsa dahi, geçmişten bugüne yarattıkları güven problemleri nedeniyle bir türlü emin olamıyoruz.

Maça bakacak olursak, son derece rahat bir şekilde tüm maçı önde götürerek kazanmasını bildik. Önemli Polonya maçı öncesinde Ersan ve Hidayet'i yeterince dinlendirme fırsatı bulduk. Ersan ve Hidayet sadece ilk yarıda maçı koparana kadar süre aldılar. Ender, Sinan, Oğuz, Bekir ve Ömer bugün yine çok iyi oynadılar. Özellikle Ömer'in blokları görülmeye değerdi. Bu oyuncuların istikrarlı bir şekilde Ersan ve Hidayet'e yardımlarının devam etmesi madalya almamız için çok önemli. Yine maçın tek eksiği Semih Erden'di. Bir türlü turnuvanın içine giremedi. Ancak Polonya maçı için onun formu da çok önemli. Özellikle pota altında Gortat ve Lampe'ye karşı Ömer ve Oğuz'un diri kalabilmeleri için Semih'in yardımlarına ihtiyaçları var.

Polonya maçı artık ilk turun son maçı değil ikinci turun ilk maçı olarak görülebilir. Galibiyet ile başlamamız çok önemli. Madalyadan söz etmek için erken dahi olsa madalyaya giden yolda Polonya çok önemli bir dönemeç. Kâğıt üzerinde seyirci desteği hariç her alanda üstünüz. Maçların kâğıt üstünde kazanılmadığı bir gerçek olsa da, özellikle kazanmaya başladığı zaman devamını getiren bir takım oluşumuz maç öncesi rahatlatan nedenlerin başında geliyor. Polonya maçında da ilk iki maçta olduğu gibi mücadeleyi bırakmayan ve galip gelen bir Milli Takım izleyeceğimize eminim.

1 yorum:

hayalmeyal dedi ki...

hiç umudum yoktu, ama milli takım şaşırtıyor. böyle devam ederiz umarım.
bir de belki tanjeviç, oğuz'un ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu milli takım'da anlar da fenerbahçe'de artık kendisine haksızlık etmeyi bırakır.