9 Ocak 2008 Çarşamba

Damir Mrsic


İlk olarak sonradan yalan olan Netaş formasıyla izledik onu, Tbl için önemli bir adam olacağı belliydi.. Oradan Tuborg^a geçti, birkaç sene de İzmir^in Tuborg-Troy ikilisinde kaldı.. 2001/02 sezonunda geldiği Fenerbahçe^de bir sezon oynadıktan sonra iki yıl Rusya^da oynadı, Uniks Kazan ve Dinamo Moskova formalarını giydi.. 2004 yılında döndüğü Fenerbahçe^de hala oynuyor, 37 yaşında ligimizin en yaşlı ve tecrübeli oyuncularından birisi olarak gençlere yol gösteriyor..

Yaygın bir inanışa göre eğer ki Damir sayı atmak isterse, kimse tutamaz.. Normal olmayan bir şut yeteneği vardır, iyi başladığı maçlarda rakip daha ne olduğunu bile anlamadan 6-7 tane üçlüğü potasında görüverir.. Yaşının kemale ermesinden sonra bile 10-15 dakika oynadığı maçlarda yaptığı etki inanılmazdır, geçtiğimiz sene Fenerbahçe Ülker^in şampiyonluğunda oynadığı rol sanırım demek istediklerimi çok iyi anlatıyor..

Seyircinin yabancı oyuncuları sevmesi ve benimsemesi genelde zaman alır, özellikle Fenerbahçe gibi bir camiada kimin ne zaman gideceği asla belli olmadığından taraftarlar için oyunculara ısınma süreci epey uzundur.. Önceleri Henry Turner^a gösterilen bu sevgi, 2004 sonrası geldiği Fenerbahçe^de Damir Mrsic^e de gösterilmiştir, kaptanlığa kadar yükselen ve Kaan Demir adını alarak Türk statüsünde oynayan bu adam bana göre ligimize gelen en iyi 4-5 yabancı oyuncudan birisidir.. Bu akşam oynanacak Fenerbahçe Ülker - Chorane Roanne maçında yine canlı izleyeceğim kendisini, şanslı sayılması gereken bir nesildenim..

Hiç yorum yok: