10 Ocak 2008 Perşembe

Fenerbahçe Ülker: 81 Chorale Roanne: 68

Euroleague’deki bu karşılaşma Fenerbahçe Ülker’in kazanması gereken önemli bir maçtı. Rakip Chorale Roanne Euroleague’in zayıf takımlarından biriydi. Fenerbahçe’nin rahat kazanmasını bekliyordum. Skora bakılırsa Fenerbahçe maçı rahat kazanmış görünebilir fakat maç o kadar zora sokuldu ki eğer rakibin öldürücü darbeyi vurabilecek bir oyuncusu olsaydı bu maçı kaybederdik. Rakip üç dakika kala farkı bir sayıya kadar indirdi ama üst üste biz hücumlardan boş dönerken onların da üç tane üçlük kaçırması maçı bize getirdi. O üçlüklerden biri ya da ikisi girseydi belki de bu maçı kaybetmiştik. Fenerbahçe’nin rahat kazanması gereken bir maçta bu zorluğa girmesinin nedenleri neydi diye düşündüğümüzde tek bir neden bulabiliyoruz ki o da bir türlü farkın açılmasına izin vermeyen Bogdan Tanjevic. Ne zaman fark açılsa rakip takım çalıştırıcılarından önce davranıp oyuna müdahale ediyor ve en iyi oynayan oyuncuları kenara oturtup farkın tekrar makul bir seviyeye gelmesini sağlıyor. En kritik dakikalarda oynatmaması gereken oyuncuları oyunda tutarak tribünde oturan herkesi çıldırtıyor. Özellikle dün akşam 2 gün önce gelmiş Tarence Kinsey’i gereğinden fazla oyunda tutması hepimizi çıldırttı. Kendisi de maç sonunda “Kinsey’in 2 gün önce geldiğini ve adapte olamadığını” röportajında söylerken neden 15 dakika süre verdiğini ve bu takımda 5 yıldır oynayan Damir Mrsiç’i sadece 9 dakika oynattığını açıklamamıştır. Diğer hataları ise Rasim Başak’ı oyuna küstürmesi, en çıkarmaması gereken yerde White’ı oyundan alması, iyi oynayan Vidmar’ı, Ömer Onan'ı kenarda unutması olarak açıklanabilir. Tanjevic, Solomon seni daha kaç kere ipten alacak merak ediyorum, Türk basketbolundan bir an önce elini çekmen için de dua ediyorum.
Tarence Kinsey için de birkaç şey söylemek istiyorum. Tribünden bir amcam maç içinde Tanjevic’e “samanlıktan mı aldın bunu” diye bağırdı ben de buna katılıyorum, dilerim sadece takıma adapte olamadığından böyle oynamıştır, yoksa oynadığı 15 dakika içinde bir tane olumlu hareketi olmayışı beni düşündürdü.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Tanjevic^in yaptıkları bir değil on değil.. Yeter artık, herhangi bir insan maçı o kadar yakından izlese ondan daha iyi antrenör olur, kabus gibi adam.. Her tercihi yanlış..