6 Nisan 2008 Pazar

David Blatt


Aslında Efes Pilsen David Blatt ile anlaştığını duyurduğunda çok mutlu olmuştum, şu üstte bulunan resimdeki gibi sahneler geçti aklımdan, Avrupa şampiyonu bir antrenör ile yeniden yapılanmaya gitmek kısa zamanda olmasa da birkaç sezon içinde bir Euroleague şampiyonluğu getirebilirdi.. Ancak bugün oynanan Karşıyaka maçından sonra Efes Pilsen'in yaptığı açıklamayla David Blatt ile yollar ayrıldı.

David Blatt iyi bir antrenör, hatta sene başında takımın başında kimi istersiniz diye sorsalar hiç düşünmeden adını verirdim, basketbol bilgisinin yanı sıra saha içinde duruşu ve samimi açıklamalarıyla çok sevdiğim adamlardan birisidir.. Ama bir türlü olmadı Efes Pilsen'de, belki Türk Basketbolu'nu ya da Efes Pilsen ekolünü çok iyi bilmemesinden ve Avrupa Şampiyonluğundan sonra heyecanla bir takım çalıştırmak istemesinden dolayı başarılı olamadı.. Kurulan kadro çok yanlıştı, ilk kez geldiği ve çalıştığı bir ülkede kendi vatandaşlarını tercih etti Blatt, ancak hızlı ve dengesiz oyun oynayan Amerikalılar kolay kolay takım olamıyorlar, bireysellikleri her zaman takım oyununun önüne geçiyor.. Elbet bunları hesaba katarak o takımı oluşturmuştur dedim ama yine de geçen zamanda olumlu bir şey görememek endişelendiriyordu.. Beklenen dağılma da Partizan maçı öncesinde Drew Nicholas dahil yabancı oyuncuların takımı terk etmesiyle gerçekleşti..

Aslında bu sezonu pas geçerek yine Blatt ile deneyebilirdi Efes Pilsen ama Blatt'in aynı zamanda Rusya milli takımının başında olması ve belki de yeni bir yapılanma için tüm vaktini harcayamayacak olması düşündürdü Efes'i.. Şimdi önümüzdeki kısa dönemde takım sadece ligi bitirmeli, Ekrem Memnun bu işi rahatlıkla yapabilir.. Ondan sonra da Avrupa Basketbolu'na hakim iyi bir antrenör ve Litvanya/Sırbistan gibi ekollerinin oyuncuları ile yeniden yapılanma gerçekleşmeli.. İnanıyorum Efes Pilsen kısa zamanda eski günlerine dönecektir, iyi yönetilen ve kötü gidişatı kısa zamanda tersine döndürebilmeyi başaran önemli bir ekibimiz, bu lig onların katılımıyla güzel.. Blatt'e de basketbol kariyerinde başarılar diliyorum, takip edeceğim yaptıklarını..
Edit: Dünya, Avrupa değildir!

2 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

peki şimdi kim hoca olacak?! avrupa şampiyonu ile olmadı, ondan ötesi var mı? yerli hoca? nolcak bu efes'in hali? ligden çekilip Daçka'ya sponspor mu olsalar acep?

Furkan dedi ki...

David Blatt'in sene başında takımı 6 amerikalı oyuncuyla doldurmasından hiç memnun değildim. Daha sonra takımı bırakan amerikalı oyuncuların yerini yine amerikalı bir oyuncuyla doldurmasından sonra güvenim tamamen kaybolmuştu. Gitmesi süpriz olsada beni çok fazla üzmedi.Bundan sonra iki türk antrenör Aydın Örs ya da Erman Kunter'den biri takımın başına getirilsin istiyorum, kısacası özlediğimiz Efes geri dönsün.