26 Nisan 2008 Cumartesi

Nba Playoffs #6


Dallas Mavericks:97 New Orleans Hornets:87

Dallas için ölüm kalım maçıydı eğer kaybetmiş olsaydı dönüşü imkânsız bir yola gireceklerdi. Maça da öyle başladılar ve ilk dakikadan son ana kadar sürekli maçı kazanmak için uğraştılar. Nowitzki ve Terry’nin gününde olması ve rakibin starlarına karşı çok iyi savunma yapılması maçı getiren faktörlerdi. New Orleans’da Chris Paul, West, Chandler üçlüsü toplam 34 sayı buldular, bu ilk iki maça göre Dallas’ın savunmaya nasıl konsantre olduğunu gösterir. Seriye heyecan katması açısından Dallas’ın kazanması çok iyi oldu eğer evindeki ikinci maçı da Dallas alırsa bu serinin keyfi daha çok artacak.

Philadelphia 76 Ers: 95 Detroit Pistons:75

Philadelphia bu maçı kazanarak ilk galibiyetinin şansa olmadığını gösterdi. Artık seriyi alabileceğine birçok kişi inanıyor. Bana kalırsa Detroit hala serinin favorisi fakat ilk turda da yıpranmaya devam ediyor, eğer bu şekilde ilk turu geçerse diğer turdan gelecek rakibin ona karşı şansı daha çok artacak. Bir de Mcdyess’in maçta burnu kırılmış bu da onları iyice zorlayacaktır. Philadelphia’nın turu geçmesi en büyük dileğim.

San Antonio Spurs: 115 Phoenix Suns:99

Phoenix hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor, playoffta daha iyi işler yapabilmek için Shaq’ı getirmişlerdi fakat ilk turda neredeyse süpürülmek üzereler. Artık bu serinin buradan dönüşü imkânsız gibi. San Antonio Nba’in en istikrarlı takımı olduğunu bu seride yine gösteriyor. İlk maçta Duncan 40 atmıştı bu maçta da Parker 41 yapmış oyuncuları da playofflar’da nasıl oynamaları gerektiğini çok iyi biliyor. İkinci turdaki rakipleri onları daha fazla zorlayacaktır fakat batı finaline çıkmaları çok da zor görünmüyor.

1 yorum:

keymark9 dedi ki...

suns allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın. şampiyonluk favorimdi şimdi süpürülecek neredeyse.