13 Nisan 2008 Pazar

Rudy Fernandez


Henüz resmi olarak açıklanmasa da büyük ihtimalle ve bana göre 2008 Uleb Cup Final Eight Mvp’si.. Zaten kariyeri de hep bu ödülle dolacak gibi, çok iyi başladı ve mükemmele doğru gidiyor.. Aile boyu basketbolcu Fernandez’ler, kız kardeşi Marta da WNBA’de Los Angales Sparks forması giyiyor..

Murat Murathanoğlu’nun maç anlatırken söylediğine göre Portland Trail Blazers’ın sahibi İspanya’ya kadar gelerek Fernandez’i Portland’a gelmesi konusunda ikna etmeye çalışmış.. 2007 draftında Suns tarafından seçilip hakları Blazers’a devredilmişti.. Kendisinin yerinde olsam Nba’in en garip takımlarından olan, adeta oyuncu öğütme makinesi gibi çalışan Portland Jail Blazers’ta oynamayı bir dakika bile düşünmezdim, sanırım o da - en azından şimdilik- düşünmüyor.. Avrupa Basketbolu’nun son dönemde yetiştirdiği en önemli guardlardan birisi Fernandez.. Top elindeyken oyun kurabilen, oyunu hazırlayan bir oyuncunun yanında da skorer olabilen sağlam bir 1-2 numara.. Kendi şutunu yaratabilmesi ve genç takımdan beri önemli maçlarda sorumluluk almaktan kaçınmaması olumlu özellikleri, İspanyol olmasından dolayı genetik olarak kendini yere atma ve oyunun pis noktalarında da var olma özelliği hoşuma gitmiyor bir tek.. Geçtiğimiz yıl Avrupa’nın en iyi genç oyuncusu seçilmişti, bu sene bu ödülü Rubio aldı, Joventut altyapıda çok iyi çalışıyor..

Badalona ile olan kontratını 2010/2011 yılna kadar uzatmıştı ve Nba’de oynamayı düşünmediğini belirtmişti ancak büyük ihtimalle bu kararını değiştirecek ve iki sezon içinde de Nba’de forma giyecektir.. Bu sezon Uleb Cup’ı kazandıktan sonra seneye katılmayı garantiledikleri Euroleague’de bir sezon oynamasını isterim.. Özellikle Rubio-Ribas ikilisi de tecrübe kazandıkça güzel bir takım oluyor Badalona, bir iki takviye ile seneye Euroleague’de yukarıları hedefleyeceklerdir, özellikle temsilcilerimizden birisiyle aynı gruba düşerlerse İstanbul’da çıplak gözle izlemeyi de isterim açıkçası..

Takip edilesi bir kariyer görüyorum Fernandez’de, böyle oyuncuların tüm kariyerini izleyebilmek bir basketbol sever olarak en sevdiğim şey.. Nba ya da Euroleague fark etmez, oynadığı oyunu takip edeceğim..

1 yorum:

Furkan dedi ki...

Joventut'un grupta Türk Telekom'a kaybettiği maçta kendisi forma giymemişti. Eğer o maçta da oynasaydı belki Uleb Cup'ı hiç kaybetmeden alabilirlerdi.