30 Mayıs 2008 Cuma

Efes Pilsen



Efes Pilsen’den beklenen hamleyi yaptı ve beş yabancı oyuncusuyla yollarını ayırdı. Takımın başına Ergin Ataman’ın da getirilmesiyle yeniden yapılanma başlamış oldu. Efes Pilsen’in gerçekten büyük bir yapılanmaya ihtiyacı var sadece kadro ve antrenör değiştirmek ile bitecek sorunlar değil bunlar. Alt yapıdan son yıllarda pek oyuncu çıkmaması, hala Efes gibi bir takımın kendi taraftar kitlesi olmaması en büyük sorunları gibi duruyor. Bu sorunlara çözüm ararken tabi iyi bir kadro kurmakta gerekiyor. Belki bu sezon heyecan yaratacak bir kadro kurarak gerçek basketbol seyircisini tekrar salona çekebilirler. Bu da taraftar sorununu bir nebze olsun azaltabilir. Heyecan yaratan bir kadro derken de geçen sezon ki gibi bir sürü Amerikalı oyuncu yerine Avrupalı oyuncuları ve Avrupa da oynayan Türk oyuncuları takım da görmek isteriz, bunun dışın da Amerikalı olarak bir tek Marcus Haislip kabulümdür.

Ergin Ataman tercihi ile ilgili çok yorum yapmak istemiyorum, kendisi sevdiğim bir antrenör değildir özellikle bu sezon Beşiktaş’ın başındayken söyleyip de yapamadığı birçok şey yüzünden. Yeniden yapılanma da daha iyi bir tercihte bulunabilirdi Efes Pilsen.

Bir de bazı haberlerde Efes Pilsen’in Lakovic ile ilgilendiği söyleniyor. Gerçekten çok iyi bir tercih olabilir, kendisi çok sevdiğim ve çok beğendiğim bir oyun kurucudur. Umarım gerçekleşir.

Hiç yorum yok: