15 Haziran 2008 Pazar

Seyirci



Turkbasket de okuduğum habere göre ligimiz Seyirci ortalamasında Avrupa da 8. sırada yer almış. Birinci sıra beklendiği gibi açık ara İspanya ligi olmuş. ACB’de maç başına 6387 seyirci maç izliyormuş. Gerçekten bizim ülkemize baktığında hayali bir rakam bu seyircilerin gitmemesini bırakın 5000 kapasitenin üzerindeki salon sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ancak final maçlarında veya bazı Euroleague maçlarında o da eğer futbol maçlarıyla çakışmazsa 6–7 bin kişiyi bulabiliyoruz. Eğer ligde bu sene Banvit -Antalya –Kepez –Karşıyaka gibi takımların düzenli taraftarları olmasa 1363 ortalamayı tutturmak bile zor olabilirdi.

Aslında 8. sırada olmamıza üzülmemin nedenlerinden bir diğeri üzerimizdeki liglerden sadece ACB’nin bizden basketbol kalitesi açısından daha iyi. Fransa ,İtalya, Almanya gibi ülkelerden daha fazla seyirciyi hak ediyoruz.ve bu ülkelerde de basketbol ikinci spor üstelik futbol kulüpleri bizim kulüplerimizden çok daha başarılar. Basketbol açısından baktığımız da bu yıl İtalya ligi başladığı gibi bitti sadece Siena Avrupa da bir şeyler yapabildi. Fransa liginin Euroleague takımları bizim rakibimiz bile değillerdi. Alman takımlar da öyle.

Tüm bu nedenlerden dolayı TBL’ye 3 büyükler ve Efes hariç başka bir İstanbul takımı çıksın istemiyorum çünkü Abdi İpekçi’de boş tribünler görmeye pek dayanamıyorum. Efes’in de bir gün hak ettiği seyirci desteğini bulacağını düşünüyorum eğer bulamazsa bile ben sonuna kadar tribünde desteklemeye devam edeceğim.

3 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

Ankara olarak dilimizde tüy bitti, basketbol seyretmeye hevesli binlerce basketbol sever var ve her sezon berbat muamele, beleşçiler karaborsacılar, karanlık izbe salon...
ted kendini kurtardı, bir üniversitenin salonu ile anlaştı, zaten sadık bir seyirci grubu var, onlara insan gibi maç seyredebilecekleri bir salon ayarladı.
Türk telekom napıyor??!!

farawaysoclose dedi ki...

eğer TELEKOM-GS birleşmesi olursa, yazıklar olsun Telekom'a da GS'ye de, yıllardır Ankara'da (her türlü çileye rağmen) Telekom'u destekleyen seyircilerle de dalga geçmektir bu resmen !!!

efecantekin dedi ki...

ortalamayı yükselten tek takım olarka gurur duyduğumuzu belirtmem lazım.son 18 senedir tbl'de toplam seyircilerin %25 gibi oranı karşıyaka'ya ait.salonumuz 6.000 kişilik ve 1-2 maç hariç kapalı gişe oynuyoruz.keşke her yerde böyle olsa..