14 Ekim 2008 Salı

Siauliai:73 Galatasaray Cafe Crown:73


Basketbolda özellikle beraberlik görünce şaşırıyoruz. Bu Galatasaray’ın başına genellikle gelir oldu. Uleb Cup’ta çift maçlı elemelerde beraberlik halinde uzatma yok. Bu kural zamanında uyanık bir antrenör yüzünden çıkmış.
Bu sezon Galatasaray ile birlikte ben de sezonu açtım. Özellikle basketboldan uzak bir yaz geçirdim. Sezonun ve Avrupa kupalarının başlamasıyla bu kışın çok daha iyi geçeceğine inanıyorum ve Türk takımlarının bu kadar güzel kadrolar kurması ligi daha heyecanlı bir hale getirecektir.
Bu sene kurulan en önemli kadrolardan biri Galatasaray. Transferler de ayrıntıya girmemize pek gerek yok, üç kariyerli Avrupalı oyuncun yanına iki tane Amerikalı ve geçen seneki kadronun elde tutulması; Galatasaray’dan bu sene çok şey beklememe neden oluyor. Fakat Siauliai deplasmanın da ilk yarıda izlediğim oyun biraz şüphe duymama neden oldu. Takım ilk yarıda hiçbir olumlu iş yapamadı ne boş şutlar atılabildi, ne rakibin ikili oyunları durdurulabilindi kısacası iki olumlu hareket üst üste yapılamadı. Sadece Galatasaray’da olumlu görünen Milojevic ve Graves vardı. Bu da ilk yarı Galatasaray’ın 17 sayı geride kapamasına neden oldu. Eğer bir Litvanya takımıyla oynuyorsanız ve bütün oyuncuları Litvanyalı ise kötü oynadığınız bir yarıda bu fark gayet normal gözükebilir. Çünkü ilk yarı da Galatasaray’ın bütün verdiği açıkları iyi değerlendirdiler ve özellikle Zizic top geçirmesine engel oldular.
İkinci yarıda bambaşka bir Galatasaray ve bambaşka bir Siauliai vardı. Burada Galatasaray’ın ne kadar inatçı bir takım olduğu ortaya çıktı. 17 sayı farkı bir periyotta erittiler hatta son periyotta bir ara farkı 10 sayıya bile çıkardılar fakat yine maçın başında olduğu gibi bir rahatlık göstermeleri maçın berabere bitmesine neden oldu. Bana göre Murat Özyer buna bir çare bulmalı bu takım maç içinde çok inişli çıkışlı, özellikle rahatladığı zamanlarda tutuluyorlar. Her daim diken üzerinde oynaması gerekiyor herhalde.
Deplasmanda alınan beraberlik tur için avantajlıdır fakat bu takımın maça iyi motive edilmesi gerekiyor. Eğer motive olabilirseler neler yapabileceklerini 1,5 periyotta bizlere gösterdiler bu yüzden Murat Özyer’e çok iş düşüyor.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Nedir bu Galatasaray'ın beraberlik sevdası.

farawaysoclose dedi ki...

nerde kaldınız?! lig başlangıcını kaçıracaktınız az daha :))