29 Kasım 2008 Cumartesi

Predrag Drobnjak Efes Pilsen’de


Transfer sezonu başladığından beri almaya çalıştıkları Drobnjak en sonunda kadroya kattılar ancak ne kadar yarar sağlayacak emin değilim. Eğer yabancı kontenjanında oynayacaksa pek bir işe yarayacağını zannetmiyorum fakat Türk statüsünde oynarsa belki yararlı olabilir.
Efes Pilsen’in ilk maçlarda izlediğimiz kadarıyla büyük bir pota altı sorunu var. Kasun’un sakatlığı en büyük sorun fakat sadece Kasun’un dönüşüyle de bu sorun çözülecek gibi değil. Sezon açıldıktan sonra getirilen ve bir işe yaramayan Dwayne Jones’tan sonra şimdi getirilen Drobnjak’ın da yararlı olacağını düşünmüyorum. Bu sorunun mimarı bence Ergin Ataman’dır. Transfer sezonunda Shumpert’in alınması yanlıştı , Kakiouzis’den önce alınsaydı bu transferi en çok destekleyenlerden biri olurdum. Fakat şimdi baktığımızda Kaya-Kerem ve sakat Kasun’dan başka uzun yok takımda; bir de Kakiouzis ve Shumpert gibi zorlama uzunlar… Eğer Kasun dönünce sorun çözülecek diyorsanız Kaya ve Kerem’den biri sakatlanmayacağı ne malum. Yabancı hakkından dolayı da Kasun dönünce Shumpert ve Drobnjak tribünde oturmak zorunda kalacak.
Bence Efes Pilsen’i deneme tahtası durumuna sokan bu transferler yerine alt yapıdan genç bir uzunu hazırlamak daha iyi olabilirdi. Takıma bu zamanlarda katılan oyunculardan daha fazla katkı verebileceklerini düşünüyorum. Gerçi bu önerinin Ergin’in umurunda olacağını zannetmiyorum. Engin Atsür ve Sinan Güler’e bile alt yapı oyuncusu muamelesi yapan Ergin’in genç bir oyuncuya güveneceğini hiç düşünemiyorum.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
he can be a good sign, although he is a passive player sometimes.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)