12 Ocak 2008 Cumartesi

Beşiktaş Cola Turka: 65 Türk Telekom: 86

İkinci yarının ilk haftasının en önemli maçıydı. İki şampiyon adayı Uleb Cup’ta harika işler yapan basketbol takımlarımız karşılıklı oynuyordu. Güzel bir maç bekliyorduk, özellikle ilk maçı da son dakikalarda kaybetmiş olan Beşiktaş’ın maça daha fazla asılarak kazanacağını düşünüyordum çünkü eğer Beşiktaş kazanamazsa olası bir playoff eşleşmesinde 1–0 geride başlayacaktı. Bu da Beşiktaş’ı ileride zorlayabilirdi. Maça Beşiktaş iyi başladı savunmada zayıf kalan Telekom pota altını zorlayarak oynuyordu fakat Telekom da çok yüzdeli attığı üçlükleriyle dengeyi kurdu ve ilk yarıda 10 sayılık bir fark yakaladı. İkinci yarıda pek etkili olamayan Beşiktaş son periyotta sadece 6 sayı bularak rakibine 21 sayı farkla 86–65 yenildi.

Beşiktaş genellikle maçlara iyi başlamasına rağmen daha sonralarda oyundan düşerek ya maçları zora sokuyor ya da bu maçta olduğu gibi kaybediyor. Bunda Ergin Ataman’ın da hataları olduğunu düşünüyorum çünkü TBL’inin en iyi kadrolarından birine sahip Beşiktaş. Pota altında Sandro Nicevic gibi yetenekli, Kaya Peker gibi hırslı, Predrag Drobnijak gibi tecrübeli oyuncular dışarıda Shumpert, Apodaka gibi skorer oyuncular ve Sinan Güler, Erkan Veyseloğlu gibi yetenekli Türkleri ve Dalmau gibi iyi bir oyun kurucuya sahip takımın maçları daha rahat kazanması ve ligi domine etmesini bekliyordum. Fakat Beşiktaş’ın kazandığı maçlarda dahi hep ilk periyottan son periyota doğru düşüşe geçen bir basketbol oynaması ilerisi için epey tehlikeli. Umarım Ergin Ataman bir şekilde hatalarını düzeltir ve takımını 40 dakikaya yayılan iyi bir basketbol oynatmaya başlar, yoksa onun da geleceği pek parlak değil.

Türk Telekom ligde üç hafta üst üste kaybettikten sonra Badalona ve Beşiktaş maçlarında galip gelerek beni şaşırtmayı başardılar. Michael Wright’sız oynamayı öğrenmeye başladılar sanırım, özellikle Beşiktaş maçında ikinci yarı çok iyi bir savunma yaparak savunma zaaflarını da yavaş yavaş gidermeye başladıklarını gösterdiler. Türk Telekom’un acilen pota altına bir transfer ihtiyacı hala var. Ivica Jurkovic neden alınmış ben anlamış değilim çünkü Telekom’un o tarz bir uzuna hem ihtiyacı yok hem de kariyerinin sonundaki bir adamı getirmenin hiç anlamı yok. Onun yerine daha uzun bir beş numara bulmaları gerekiyor..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Beşiktaş, Türk Telekom^un pota altında kısa olmasını saldırganca değerlendirmek istedi.. Doğal olan bu istek biraz abartılınca iç-dış dengesini yitirdiler, içeriden fazla zorlamaya başladılar ve oyun bir anda dengesiz bir hal aldı.. Kısa olan pota altı oyuncusu Williams^tan çok fazla sayı yediler ve beklenmeyen bir yenilgi aldılar.. Ergin Ataman seyircinin gelmediği her maçtan sonra sitem ediyor ama seyirci ne zaman gelse takım bir türlü toplayamıyor, önce Galatasaray maçı, şimdi de bu maç Beşiktaş seyircisi açısından epey can sıkıcı oldu..