13 Ocak 2008 Pazar

Orlando Magic: 115 Utah Jazz: 119


Maç öncesi yazımda yüksek skorlu ve keyifli bir oyun beklediğimi söylemiştim, yüksek skor oldu ama keyif için aynı şeyi söyleyemeyeceğim..

Maça Utah hızlı başladı ve Mehmet^in üçlüğü ile 7-0 öne geçti, Hidayet hemen oyunun başında birbirinden anlamsız iki faul alarak kenara oturdu ve maç boyunca da bu ters başlangıcın etkisinden kurtulamadı.. Jameer Nelson, tahmin ettiğim gibi Deron Williams^ın oyun zekası karşısında ezildi de ezildi ve Orlando adam gibi tek bir hücum yapmadan son periyoda kadar geldi..

Andrei Kirilenko^nun da oynamasıyla Utah çok sert bir savunma yaptı, özellikle Dwight üzerinde uyguladıkları faullü sertlik maçın serbest atış çizgisinde geçmesine neden oldu.. Howard^ın son periyoda kadar faullerde çok yüzdeli atması belki de farkın çift hanelere çıkmasını engelledi.. Jazz hücumda Mehmet^in mütemadiyen yolladığı üçlüklerle durumu kurtardı, Kirilenko^nun basketbol nasıl oynanır dersi verdiği pozisyonlarla da sayı yapmayı sürdürdü.. Farkın az olması heyecanlı bir maç geçmiş izlenimi yaratsa da Magic maç başıdan beri hiç öne geçemedi, durum 92-92 olduğunda bir şans yakaladılar ancak Dwight iki faulü kaçırdığında onu da yitirdiler ve maç 7-0^lık farkın korunması şeklinde ilerledi..

Mehmet ve Hidayet için konuşacak olursam.. Hedo^dan daha iyi bir performans bekliyordum ancak aldığı erken fauller yüzünden oyundan düştü ve durumu toplayamadı, son periyotta bir ara sazı eline alır gibi oldu ama pek fazla hareket yaratamadı maçı da 10 sayı 7 reb 5 as gibi bir istatistikle tamamladı.. Orlando Hidayet^in oyunda olduğu zamanlarda daha bir takım gibi oynuyor ve hücumda en azından iki pas yapabiliyorlar, bu da gözlerden kaçmadı.. Mehmet^e gelirsek sezonun en yüksek skorlu maçını oynadı, yüksek bir şut yüzdesi yakaladı ancak yine de ondan beklediğim oyunu oynayamadı.. Maç boyunca Murat Kosova ve Kaan Kural, Mehmet^in savunması hakkında "muhteşem" deseler de altı faulle kenara yollandı ve Dwight^a adam gibi top inmemesi neticesinde pek zorlanmadı.. Jameer Nelson yerine Orlando^da Kidd gibi bir guard olsa dün gece Mehmet 15dakikada altı faulle çıkabilirdi.. Oyununun da en önemli yanı dış şutlar, Memo biraz daha mücadeleyi sevmeli çünkü Utah rotasyonu için çok önemli bir yerde.. Yine de iyi bir maç çıkarttı, üst üste iyi maçlar çıkartması onun için iyi olur demiştim, ikinci büyük adımı attı..

Not: Maçta iki teknik faul oldu, ikisini de bizim çocuklar aldı, gurur duydum :)

Hiç yorum yok: