30 Mayıs 2008 Cuma

TBL Final 2008 #2



Türk Telekom:87 Fenerbahçe Ülker:75

Türk Telekom mutlak kazanması gereken bir maçta Fenerbahçe karşısında iyi savunma yaparak galip geldi. İlk iki maçta atarak kazanmaya çalışan, oyunun temposunu sürekli hızlandıran Telekom’un bu maçta daha çok sete set oynayarak ve daha saldırgan bir savunma yaparak maçı kazandığı gördük. Bunda da en önemli faktör Tutku’nun yokluğunda Muratcan Güler’in ilk beşte başlaması ve Solomon karşısında gerçekten çok iyi durması oldu. Ercüment Sunter’in önümüzdeki maçta da Muratcan’dan vazgeçmemesi ve Tutku’yu El Amin’in yedeği olarak kullanması Telekom için daha hayırlı olacaktır.

Fenerbahçe’de bu maçta en çok direnen oyuncu Ömer Aşık oldu. Her zamanki gibi maça ilk beş başlamayan Vidmar ve Oğuz’un ardından üçüncü tercih gibi en geç oyuna giren uzun olmasına rağmen maçın Fener adına en iyi oyuncusuydu. İkinci yarı da Fener savunmasına büyük katkı yaptığı gibi hücumda da takımın en etkilisiydi. Buradan Tanjevic’e “ Neredeyse Her maç Vidmar’ı ilk beş başlatıyorsun sonra tüm herkes gibi sende ilk periyotun sonunda bu takımda Vidmar’ın olmayacağını görüp kenara alıyor ve bir daha oyuna sokmuyorsun. Bunu her maç neden tekrarlıyorsun?” diye sormak isterdim. Cevabını gerçekten çok merak ediyorum çünkü her maçın başında aynı şey oluyor. Bazen acaba bir taktik olabilir mi diye düşünüyorum.
foto:Ntvspor.net

1 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

Türk Telekom ile ilgili bir notum var: salonu çok kötü ve seyirciyi küstürüyor.
kendi blogumda da artık neden maçlara gitmediğimizi - ayaklarımızın neden geri geri gittiğini anlattım.
özellikle playoff maçlarında biletlerin önceden belli kişilerde alınması (davetiyeler de cabası) sonra maç öncesinde herkesin (ve polislerin) gözü önünde birkaç kat fiyata karaborsa satılması, seyircileri kızdırıyor (en başta beni!). kendi kendine kötülük yapıyor Telekom.